Poza wyjątkowym smakiem, czy wyglądem czekolada powinna zachęcać nas również odpowiednim składem i przygotowaniem. Wiele osób, kupując czekoladę wegańską w supermarketach czy sklepach internetowych nie zwraca uwagi na, zawartość kakao bądź słodzik, który został wykorzystany do nadania smaku. Dla nas jako miłośników czekoladowych wyrobów są to bardzo istotne kwestie. Zatem co wyróżnia czekoladę wegańską Cocoa?
Cocoa to czekolada wegańska bez białego cukru i glutenu
Mimo tego, iż nasze czekolady nie zawierają białego cukru i glutenu, to wciąż wyróżniają się niezwykłym smakiem. Sukces ten udaje nam się uzyskać dzięki naturalnym słodzikom. Zamiast niezdrowych dodatków stawiamy na nektar z kwiatów palmy kokosowej. W ten sposób otrzymujemy smaczną i zdrową czekoladę wegańską.
Surowa czekolada wegańska równa się niezapomniany smak
Zależy nam, aby nie utracić prawdziwego i oryginalnego smaku czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Z tego właśnie powodu nasza czekolada wegańska nie jest poddawana obróbce w wysokiej temperaturze. Co więcej, takie rozwiązanie, pozwala na zachowanie cennych minerałów, które przyczyniają się do redukcji stresu. Surowa czekolada dostarcza także energii, poprawia koncentrację, uwalnia endorfiny, a nawet pozytywnie wpływa na serce.
Dbamy nie tylko o smak, ale również planetę
Nasza czekolada wegańska powstaje z surowców, które posiadają certyfikat upraw ekologicznych i etycznego handlu. Dlatego wybierając nasze słodkości, stawiasz na jedzenie ekologiczne, które w żaden sposób nie obciąża Ziemi.
Stawiamy na ręczne wyroby
Nawet najlepsze urządzenia, czy roboty nie są w stanie zastąpić ludzkiej precyzji i dbałości. Właśnie, dlatego nasze słodkości są przygotowywane przez zespół ludzi, którzy z doświadczeniem i pasją pracują nad tym, aby dostarczyć Wam jak najlepszych smakołyków.